Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Sunday, November 8, 2009

Walimah Akhil Hayy dan Nor Waheeda

Kami sekeluarga berada di Gopeng Sabtu lepas kerana menghadiri walimah pasangan kontroversi Akhil Hayy dan Nor Waheeda.Walaupun apa yang berlaku di antara Akhil dengan ex-wife dia amat saya tidak gemari, namun sebagai kerabat, kami meraikan majlis menyambut menantu ni . Itu kisah depa laki-bini-bekas bini. Hal depa. Kami, yang penting..berbondong-bondong penuh glamor ke majlis resepsi tu..

Takde nye glamor.Sepupu sepapat saya yang memang dah ala-ala glamor tetap mantopp..saya macam biasa la ..comot walaupun ke majlis kenduri artis.... tak penah la saya anak kampung ni p majlis-majlis glamor. tadak punbaju lip lap lip lap anak mami.

Seawal 11.30pagi kami sampai dari Penang-Gopeng. Dapat pulak dok dalam dewan sebagai tetamu khas. Driver -driver kami tak larat nak tunggu dalam dewan, depa awai-awai dah bantai nasik kat bawah khemah.Sementara nak tunggu mempelai memang berpeluh la..Dan la SI 'testing suara' sebab bila dah semakin ramai, semakin panas dewan. Anak dara sorang ni memang dah tak boleh tahan. Macamana la ummi nak glamor, sat-sat , anak tarik tudung, sat-sat kerongsang tercabut. Muka yang awalnya konon segak bercat..last-last peluh yang menitik..

Pendekkan cerita, dlam 12.40pm tu mempelai sampai la..Punya la berpusu-pusu orang nak amik gambaq depa. Nasib saya ada photographer cilik upahan. Dapat la gambaq sekeping dua buat kenangan. Kumpulan In-team mengalunkan solawat dan zikir tanda mengalu-alukan kehadiran pengantin. Pastu siap ada anak-anak kecil buat persembahan tarian zapin kalau tak silap..Amboi..bukan main nooo kenduri Ustaz Akhil.. Seterusnya sessi bertaruf, tangkap gambaq dulu. Masa tu saya dah tak peduli sebab time hadirin makan.

Dan saya juga keluar dewan awai sbb SI ni berhajat besar pulak time-time tengah syok jamah nasik minyak. Sepeti biasa, sejak jadi mak ni dan dalam keadaan anak dara sorang ni yang tak mau kat orang lain..memang makan tu jarang nak sampai belahak...ada ja siaran tergendala. Kami pun p masjid berdekatan untuk menyucikan SI. Bila dah siap solat semua, keluarga besar kami dah nak meninggalkan majlis sbb semua dah pakat nak naik Cameron awai. So, saya pun taktau apa yang terjadi selepas saya meninggalkan dewan tu. Yang dengaq last tu akhil tengah menyanyi.

dapat la CD Akhil, buku yasin dan cawan dan piring kecil berbunga English Rose sebagai cenderahati. Takdan la saya nak p salam dengan Kak Wa.. Yang pasti, papa saya, jugak kakak-kakaknya dan adik-adiknya pasti gembira sebab depa dapat berkumpul dengan keluarga besar Rawa. Bagi kami lapis-lapis bawah ni, ni la masa nak kenai hang anak sapa, cucu sapa.Rawa belah mana. Tercari jugak kelibat mama emma . Kot ada rezeki berjumpa

Di CH, macam biasa la..p melawat sana sini...dah tak rajin nak menulis.


Ok ..kita layan gambaq . Mood saya baik letak gambaq lebih banyak dari biasa kali ni. Abaikan tarikh pada kamera yang belum saya perbetulkan.




Keluarga arwah Pak Jalil Rawa ( arwah tokba saya). Kami saja dah 3 meja


dewan. In-team dalam persalinan biru.nampak tak?






Meja utama

Kak Wa tersenyum lebaq


Mana pengantin ni..??

Di Cameron Valley

Syoknya makan kacang

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 sharing:

el said...

ape hub. ko ngan depa tu dayah

lama x tgk SI
len dah dia eh
makin comel ha
nk jd kakak dah pun
hehehehe

fazilzura said...

huhuuh sejak kontroversi itu, daku dh x minat ke dua2 nye

mamashasha said...

uikkk hang ada bau2 bacang ngan waheeda ka? mintak maaf la dayah aku tak baper berkenan dgn kedua2 pengantin ni....tak kira la atas alasan apa pengantin lelaki tinggalkan bini dia and bercinta ngan pengantin pompuan ni.aku tak respect lagi pd dioarang...sepatutnye ada cara yg lebih baik dr kontoversi yg tercipta tu....islamkan menghalalkan poligami...

precious innocent said...

kite x p la... dua minggu bturut balik ipoh, sbb adik kite kawen... lgpun family akhil hayy xdak kasi kad official kat family kitaorg.. cuma masa mlm 31oct tu, tokcik malik ada la mai ke kduri adik kite.. jemput p sana, tp pak emma xnak la.. hal org2 nie, payah nak masuk campur.. haha..

cuma x sure la makchaq emma (makchaq rokiah ada p ke x).

emma dah agak, sure dayah p sana... xpa la.. xdak rezeki.. mayb next time ek?

-mama emma®-

Farah said...

waah kamu bersedara ngan mama emma ke?

hehe mane satu kerabat dayah ni...waheeda ke akhil hay tu?

precious innocent said...

farah, kitaorg sedara rawa... sangkut dgn akhil hayy.. hehe.. kalau hari tu x mention kat blog lyna pasal akhil hayy nie, mmg xtau pun.. haha... masyeh ye blog!!!

hmm... nikah dah btahun.. baru la nie kekonon nak buat kduri... gasak depa la.. huhu

-mama emma®-

Dayah said...

SI dah lain ka El..?? dah nak masuk 2 tahun dah..lain la skit...

Zura,
bukan ko aje tak minat kedua-duanya, aku pon...tapi sedara kan..air dicincang takan putus..chewaahh...

Dayah said...

Bed,
is ok..aku bersedia menerima komen2 tak suka korang pada psgn ini..biasalah..aku pun tak setuju jugak, tapi sgb sedara, kenduri wajib pegi...

Farah,
mamaemma dah menjawab kan..sebenarnya arwah ayah Akhil ( adik), atok saya ( abg)

Mamaemma
tak nampak pun tokmalik...yg nampak tok ucu, anak2 dia, Kak Sarimah...

Ina Hashim said...

lama x jengah sini...dah besar pon baby ye

yatisalem said...

hi;

Kepada sesiapa yang berminat untuk join member dibawah saya dan beli mana-mana product USANA rebate rm24 dan free salah satu item handmade jewelry saya ,sila rujuk website dibawah untuk keterangan lanjut


USANA ;selepas 5 hari bersama USANA berat saya turun 4kg dan kesihatan saya bertambah baik(sila nyatakan penyakit yang anda hadapi sekarang)-kini sudah 40 hari saya bersama USANA dan berat saya turun 10kg tanpa senaman(berat akan turun secara natural bersama program diet dan pemakanan yang sesuai ).Disamping itu juga USANA mempunyai rangkaian product untuk seluruh kesihatan kita .nyatakan penyakit anda dan saya akan advice product USANA yang sesuai

pendaftaran keahlian rm99(sesudah menjadi member anda akan diajar bagaimana membeli USANA secara online dan tidak perlu pergi ke outlet sendiri untuk mendapat barang kerana barang anda akan dihantar terus oleh HU USANA by city link ,rm4 untuk shipping seluruh malaysia tidak mengira berat pesanan anda.Saya juga akan membimbing anda untuk menjadi distributor bagi product USANA secara online khususnya)

add saya di ym anda;
usana_yatisalem

email;usana_yatisalem@yahoo.com

http://www.usana.riqzmiecreation.com/

http://www.riqzmiecreation.com/

Dayah said...

kak Ina...trima kasih igt kat saya...