Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Saturday, April 3, 2010

Tag : Gaji dari Aieza

Sementara rajin, baik diselesaikan..kalau tak, tag dari Aieza ni pun boleh jadi pekasam...pasal $$$..syok ni...

1. anda makan gaji?

ya..tapi kenapa orang guna istilah makan gaji ni ye..tadak istilah lain ka..???

2. bila kebiasaannya anda dapat gaji?
sebulan 2 kali, 7hb dan 22 hb...hehehee..lain dari kebanyakkan orang kan..

3. pernah dapat gaji lambat?
tak pernah

4. perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?
bukak new sheet of budget planner untuk catit jumlah yang masuk bulan itu..

5. anda happy dengan gaji yang anda dapat?
so far alhamdulillah, tapi kalau buleh lebih lagi, mesti lagi happy kan...

6. apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu mula-mula bekerja?
beli Quran yang sampai sekarang digunakan, dan emas. ( emas sebab arwah mama
nasihatkan)

7. berapa anda simpan dari gaji anda?
tiap-tiap bulan kena potong gaji sebab beli share company..itu je la simpanan yang konsisten


8. apakah barang yang paling berharga dapat anda beli hasil dari gaji anda?
kereta
, tapi 1st monthly payment la sebab downpayment arwah mama bayar...

9. berapa gaji yang anda impikan?
kalau ditanya, memang tak berhenti la tangan dok taip nombor 0 dari selepas nombor
pertama.hihih..mata duitan...

10. tag 5 orang yang anda rasakan sudah dapat gaji?
sapa-sapa aje..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 sharing:

ibu_Arifa said...

eh kerje kat mana yg dibayar pada 7 dan 22hb ni?..ni 1st time dgr ni..selalu pun kalo 2x bayar pada 15 dan 30hb jer..

AieZa said...

tq..

wah gaji 2x sebulan tu.. rare lak tu date nye.. time org tgh kering dia senang gaji masuk.. best tuh..

mamashasha said...

Dayah, gaji 2x sebulan? Orait gak tu.hehe

Mak aku soh beli emas gak tp tak mampu la
Dok sini paham2 sajalah living cost tinggi!

Tapi bila dpt bonus baru la aku beli tu pun
Yg kecik2 aje yang riban2 xmampu!

Dayah said...

Ibu Arifa...hahaha...tu la pelik tul tarikh dia kan...kalau 15 and 30 tu biasala kalau sekitar FTZ ni...

Aieza
2x sebulan pun jumlah tetap equal to 1 month.kebaikannya kita tak la overspend sbb sekali dpt setengah gaji ke kan..just nice la..bila dah nak kering, then masuk pulak lagi half. mcm ni buat kita berpada-pada berbelanja jugak..

Dayah said...

Bed
gaji mula beli cincin emas je..brp ratus je masa tu, aku pun tarak duit nak beli ribu riban...la ni dah tak membeli emas...mahai...heheh