Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Thursday, March 12, 2009

Cherry Blossom in Penang

If you have chance driving down Bayan Lepas or Bayan Baru main road these few days, you are able to see below scenery (to be exact in below pictures is road heading to Penang International Sports Arena- PISA). You can view this at Bayan Lepas Free Trade Zone area as well. After couples of months, there was no rain in Penang and grass &plant drying and dying. Only lately ( I would say about 3 weeks back) rain started to pour down especially in the evening and night So most of plant ( yang ala2 segan nak hidup tu) starting to grow, greening and blossoming

Spectacular kan ! (ala ala Cherry Blossom kat Jepun nun )

Ummu Imtiyaz
13700
Permaatang Pauh

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 sharing:

mirah said...

subhanallah cantiknya scenery tuh..
Tak sangka ia ada di malaysia nih.

Lady Qay said...

sgguh cantik...dayah sori tak dpt tunaikan jnji nak jmpa...anakku tak sht takmo dodok...huhu ampunnn

Gumamela said...

hi .. nice pictures .. I like them ?) thank you for taking the time to share it.

I put up some information about Penang Travel Blog in my blog . Please visit and have some comments .. Hopefully I will visit Penang soon :)

cheers ...

kakyong said...

salam..

wah.. betul2 cantik view nyer..

precious innocent said...

rindunye nak balik penang....

-mama emma-

Hanz said...

Cantiknya...macam kat korea bunga sakura...teringin nak pegi penang lagi

Dayah said...

Mirah,Kakong,Hanz..
mmg cantik kan pemandangan ni,tadi on the way balik dari kg (Kedah) pun byk jugak bunga ni..tapi saya taktau pokok apakah gerangannya ini..? :)

Qay
takpa..lain kali kita leh jumpa

Mamaemma,
org penang ke..??

Gumemela,
Thanks for visiting my humble blog.Sure I'll go and visit yours soon.

Ina Hashim said...

wahhhhh cantiknyaaaaaaaaa
bunga apa tuh Dayah?

maryaaa said...

wow sooo beautifullll...remind me of japan

Dayah said...

Kak Ina..tahla saya pun taktau,tanam tepi2 jln ja..tapi senang gugur bunga ni...

Mama Herda said...

wij, skrg ni musim pokok ni berbunga le..kat umah aku pun banyak pokok ni..berbunga haaaa lawaaaaaaaaa..masa aku gi langkawi pun..spjg jln ke kuala kedah haaaaa..lawa sungguh...

Dayah said...

Herr..tu la.pokok ni merata2..tapi la ni dah kering.abis bunga2 berguguran..aisehh.mcm tajuk lagu lak,

saveme_zero said...

subhanallah..cantiknya. kat penang ke ni wij?? aih..mcm x caya je.