Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Thursday, July 2, 2009

I am sorry

Dear friends… ( aceehh baik pulak permulaan entry kali ini)

This entry written deeply from bottom of my heart. Is about me and you…knowing thru blogging world.

Initially I quite doubt, why do I have a blog..writing about my self and family…not really..to tell my day-to-day routine…no…is it a trend??..…?? To be famous…?? Lagi la tak. Do read my first entry why am I blogging intially .
Sometimes I just feel I am not able to commit having a blog. BUt allhamdulillah, there is always ilham from Allah for me to express my thought here.

I just wanna express my sincere apologize to anybody that drop by here. Mesti bosan baca blog saya kan… I really do not know how to produce a good write-up. And you cannot find much here. Ya..I have my do and don’t , can and cannot ….

I feel glad, honour ( terharu semua ada ) that I have followers and friends that still coming back to check out. But I seek for your understanding, I can’t spend much time visiting / bloghopping . This is because I totally cannot access any blog from my office. Here is very strict . They are in the midst of programming a system that once you surf, immediately trigger your boss ( chart can appear on your boss screen,dasatnye depa). I do read your comment ( at office ) thru my gmail but still I can’t reply anything. So can you imagine how hardworking employee I am at office for 9.33hours totally without any distracted to blog/FB/Friendster..hahahahah

Thus, I only have roughly 20 minutes after work while waiting for my girl to reach home and the 20 minutes is to update blog, reply to your comment & surfing while cooking ! When she reach home, that’s it. I have to pay attention to her while continue cooking. She is very clingy. At nite, depends on situation. Load of housechore to be done and lately my girl sleep late. Time constraint make me feel that I need to update quality entry that is beneficial to all readers.


I am making more and more friends thru blogging . Thanks all for this friendship .I love to read all your stories as I am not good at telling interesting story via blog. But to some that actively update their blog ( 2-3 entry per day ), I may miss some of the entry. I wish I could drop a comment to each of blog I visited . but of course “ Orang berbudi Kita Berbahasa”, siapa yang berbudi komen kat sini, pasti saya berbahasa di blognya…hehe


If any blog that I rarely visit , my bad and sorry for that. Just let me know and I’ll try to kerap2 singgah. Have to take turns kot…

p/s: ini baru 33 followers, belum lagi macam KakYong yang dah cecah 200 followers gamaknya.Siap ada jadual..sungguh komit kakak sorang ni.Hari penuh emosi nampaknya sebab tu entry pun ala2..but seriously I mean it !

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 sharing:

precious innocent said...

aik? ada kes ke?

-mama emma-

Dayah said...

anak saya tgh tido..so ada masa sat...

mamaemma,
takde kes apa2, cuma luahan hati.. heheh

Bed said...

waduh serious je bunyi ni...apa ke halnye????sumenye atas kita wijd...berbalik pada tujuan asal mengapa kita create blog?its up to u....kat opis aku pun wat gitu...tapi takdele serious action...aku pun kurang dah check internet kat opis...melainkan time tension aku log in jugak!!!lantak ler...one of the reason aku tak muncul dlm m.com adalah ditrigger oleh IT lorr....

nasz said...

ala, tak kisah la wijdan. bkn pe, nas suke baca tulisan wijdan ni. byk info... bila ada masa, baru la lawat blog org lain. nak buat camane, kita wanita bekerjaya ni mmg waktu tu sungguh mencemburui kita...

dasat tol opis hang ye wijdan, spai kan nak surf internet pon boss blh tau... tak pe, tak de la istilah mkn gaji buta... wakakaka (mcm kate kat diri sndr je)

Dayah said...

Bed..memula tension jugak, byk web yg depa rasa 'personal social' tah apa ke nama dia..di blog... termasukla m.com ku itu... heheh

aku sethun dok baca blog org, takde hati nak buat blog sendiri, last2 ade jugak..mcmna tah mai semangat tu,

Nas
itu le pasal..tapi rasanya belum diimplementkan lagi system yg canggih menangkap org tu..tapi work mmg in progres la..siap nanti depa umumla kot...

Rozy said...

it's ok Dayah..
nice knowing you!

suealeen said...

tak pa la Dayah.. cabaran... hang tak mai rumah akak, akak mai jugak rumah hang... tak kira!

ada masa taip.. dan buat post scheduled.

fazilzura said...

DAYAH ..

aduyai nape pplak ni ..
ado kes2 yg x besh ker.. x besh kan kalau jd cmni .. huhuhuhu

hope terus kan perjuangan anda okeh .. pedulik pe org na ckp .. tu HAK kite

Farah said...

mane de boring...saya suke je baca blog dayah..kalau dayah nak lebih menarik letak gamba byk2 hehehe

Dayah said...

Rozy,Kaksue,Zura,Farah

takada sebenarnya..nak habaq, masa saya terbatas skit..tapi sya mesi akan jengah umah kwn2 sekalian...

saya rasa mcm boring je apa yg saya tulih kan.. takde gamabq..heheheh...segan nak letak gamabq..gambaq anak ok la..

skrg ni semua post schedule la..sbb tu kalau tengok tulisan entry saya mesti beza2 sbb saya copy paste..

apapun terima kasih semua

Bed said...

aku harap ko maintain berbloging ye wijd....betul ckp nasz blog ko ni penuh dgn info....aku suke!!

Dayah said...

bed..insyaAllah..
aku kagum dgn hang sbb dulu sibok bukan main, apstu bila ada blog..rajin pulak hang update...best dpt keep in touch dgn hang balik thru blogginh

kakyong said...

dayah,

usah jdkan blog ni satu obligation, but jadikan dia satu ruang utk ukhuwwah & segala mala yg baik abt sharing2..

mcm kakyong selalu ckp (may b dlm tag or kat komen di blog org lain), kalo kakyong bekerja, kuor pagi, balik mlm.. mungkin tak akan berblog, kalo ade blog pun, mungkin update seminggu jer kot... :))

kita dahulukan mana yg patut di dahulukan...

Dayah said...

kakyong
thx..jika saya buleh access dari ofis, maka mungikin saya juga blogger yg tegar..heheh

thx krn mengingtkan..is not obligation. is a medium to make frens..yeahhh!! (alamak mcm Nas Ahmad pulak)