Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Tuesday, August 25, 2009

Berapa jam anda bekerja sehari?

How long are you spending your time at office ? I guess most of our working our is a normal 8 am to 5pm or 8.30am to 5.30pm or 9am to 6pm. More or less. There are shift people who work 7am – 7pm ( 12 hours shift ). Some is 8am – 3pm , 7am – 2pm . Some even odd hours like certain banking sector, global service support where they have to follow the country’s time they are supporting .

This is our solid working time. Yet to calculate over time ( pay and volunteer ), our travelling time from home-office-home inclusive traffic jam. How long we have been spending time out from home and our children ? If we want to really calculate, we spend more time outside home and away from our children. In a week, we probably have solid ~48hours ( on weekend ) and fews hours on working day before go to bed to spend with our family.

I do not know. Maybe some of Full Time Working Mom ( FTWM) spend more time at home with family rather than outside working. Perhaps it is because, her working time is short, workplace is walking distance ? How about teachers. They may fall into this category ? with looooongg school holiday.Any teachers can answer me ?

Anyone can clock in sharp 8 and leave of on the dot -5pm ? I wish I can be like you.

Let me tell you a bit about my time spend away from home. I travel about 40min to work. Spend minimum 9.33 hours ( 9hours and 20minute is our official working hours. What’s the heck with 20minutes , huh! ). Most of the time I spend 9hours and 45minits at office ( extra free 25minutes contribute to company ).

Travelling back again 40 min ( this is normal condition without jam) . For cases like accident, car breakdown middle of the bridge, it can drag to 1 hour. Total, I am spending min 11 hours outside !

24hrs – 11hrs (working) = 13hours

13hrs – 6-7 hrs ( sleeping) = 7hrs.

7hours at home with family.! I never feel I have this 7 hours . Pung pang-pung pang tunggang terbalik kat dapur dengan kerja-kerja rumah yang lain, dengan sikecik SI sorang ni. I am breathless sometime.

And recently , we receive an email from our top management saying that we have to observe the 9.33hours working time and random checking on compliance of working time will be carried out regularly.

On top of the email, our HOD expectation is for us to work minimum 10 hours . Ooowhhh.

If you are in my shoe, what do you do ?
a) Patuh dan bekerja 10jam ( padahal not everyday ada banyak keja yang perlu distayback sebegitu rupa, saya tengok orang lain menyembang ja, surfing ja to kill the time)

b) Buat macam biasa as long as meet the 9.33hours with some extra minutes

c) Any other option ? etc cari keja lain..??

I do agree, some of us really buzy with worklife , be a key person and handle critical project/ process and have to stayback to finish it up. He cannot afford to leave on time.

I will say this is my company’s culture, sapa balik lewat dia rajin, banyak keja dan dipromote cepat. Balik awai tadak keja


For me, I have tons of work to do at home and I have to balance up my life, I don’t have maid , I cook for my family and I take care of my family&house myself ( husband , daughter, father and brother).

I love my work but I don’t like this rule. 9.33hours pun dah cukup menyeksakan.

I was thinking what is the best answer if I were to ask, why I can’t work for 10hours.

Can I say this way

Since like our organization is aggressively driving cost saving project, I have come out a project to save our company cost, I think I should apply the same in my family. I BF my daughter-no need to buy milk, I cook for my family- no need to buy meal outside and I do housechore myself-no need to hire maid. Save is it ! That is why my after 9.33hours is for home.

But I know the chance of boss to ask such question is slim but they will do such a way will impact your performance evaluation.


p/s: bukan kita berkira nak kerja lebih masa,selama ni pun dah terlebih-lebih, kita very flexible. Kekadang kena meeting after 7, conduct briefing night shift pun kita mai. is just kalau dah company kata 9.33 hr tu , understood la. kenapa pulak nak request utk dept kita kena stay for 10hours

-bukan pekerja favorite boss-

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

18 sharing:

fazilzura said...

emm betui2 ... x terasa pun lama kat umh
huhuhuhu , myb psl time pjg tu time kite tidoq... zzzzzz

Bed said...

aku setuju...pasal tu aku sanggup angkut shasha p & balik keje...shasha besaq kat jalan....masa aku dgn dia sikit sangat...dah tu masa yg ada tu la dia nak manja2 ngan aku...aku bz lak dgn keje2 rumah...aku pernah terpk nak berenti keje.....

Farah said...

saya masuk keje kol 8.30 balik kol 5.30...balik mmg sharp janji kerja siap hahaha..tp mcm tak pttla kompani awak nak suh keje sampai 10 jam kalau dah takde keje nak buat

Dayah said...

Zura..
a'a..kalut buat mcm2 ...tak terasa pun at last

Bed..
mcm anak makcik aku..membesaq di tengah jalan..sambil drive pun dok nyusu sepupu aku tu..

Dayah said...

Farra..company saya 9.33 hours je tapi ada la sorang hamba ni yang nakkan dept kami keja 10 jam..huhuh

Bed said...

mcm tula dayah....nak buat cemana lagi...

Lady Qay said...

workaholic ka apa dia tuh?psiko..kje 8jam pun rs nk mnth dah..ni nak tmbh 10jam..mau pgsan...

aku yg msuk sharp 8.10 blik 4.55 pun rs tk dan nk buat kje itu ini n spend ms dgn family..ada jg bos buat cdgn soh bg kitrg ni oncall skli n kje wknd...giler aper....dia laki boleh la..ada maid lg..blik umah lepak..huhu..tp kita nk la spnd ms dgn famly jg kn..huhu

Dayah said...

Qay...dayah tensen sbb ni ja...tadi pagi boss dayah email pulak kata kena ada kat ofis dari 8am -5.20pm .takleh awai dari 5.20. mai awai pun tak kira.dayah punya la usaha mai 7.10 sampai ofis utk balik sharp 5, takleh jugak geramm gilerr..esok nak tnya HR direktor

Najwa said...

aduss dayah, merana tu klu smpi 10 jam,wawa klu kena stay meeting after work pun dh ssh hati. klu wawa ditempat dayah, wawa pilih B kot, as long as keje siap & menepati waktu bekerja, it is enuf.

Wawa keja 9-6, mmg pkl 6.02 dh terpacak bgn dr tempat duduk sejak ada anak nie sbb byk benda kena buat. Dulu, pkl7 pun kat tempat keja lagi.

Dayah said...

Wawa...
mcm tu la bila dah ada anak..panas punggung je nak lama2 kat ofis..tapi lain org lain jugak .. geng Ca ya nun alif sanggup berjam2 kat ofis..tak heran anak di rumah kan.for them money 1st la..

Nur said...

aduss dayah..so teribble la kan kena keje 10jam.ingat kita ni robot?kalu ada yg kena keje lbh masa tu kira OT laaa..bkn selalu kan?

golongan Cha ya ni mmg workaholic, tp ada maid bolehlaa..mkn kt luar je memanjang. tp do you really look at the quality of the kids they are bringing up?x ramai yg jaga mak bpk bila da tua, sbb masa kecik pun diaorg di 'swastakan' kt maid.

err..ckp kt hamba Allah sorang tu:
GET A LIFE!!:P

*tq for dropping by my blog..:)

Najwa said...

Geng2 tu mn ada anak kat umah, kan jenis weekend br jmp anak. Mmg whole week anak2 diumah pengasuh dieorg, kebanyakannya camtu la yg wawa jmp kat cni.

Tak mcm kita, blk 1st thing tgk anak dulu...hehe...& wawa agree dgn Nur,ms anak kecik tinggal anak kat baby care center, ms anak besar nnt, anak tinggal parents kat old folks care center.

Dayah said...

kaknur...
betui..betui..betui..
kita ni balik, takleh dok diam..ada ja benda nak buat

Wawa..
mmg depa suka hantaq pengasuh seminggu.weekend baru teringat ada anak kot..

ppb_ppkp said...

dayah....imah kadang2 masuk 6.am habis 3 pm..
kadang2 lajak terus sampai 10pm..
so 16 jam ler di opis..

Dayah said...

Imah..
chek mmg tau hang ni betui2 berkhidmat utk negara..tabik sprrringgg..

ppb_ppkp said...

dayah..kekeke..ape boleh buat.. dah sain dah.huuhuh...keje ajerlah samapi pencen

Hanz said...

Dayah, my 'outside' time is worse than yours..i spent more time in the office though i hardly working! what to do, the bad side both husband & wife working under the same company & commute together.

Anonymous said...

[url=http://flavors.me/mobilespy_towardpabe1988][img]http://emeds.biz/pics/spymobile.png[/img][/url]
kids spy watch video camera http://www.world66.com/member/spymobile_ij8s58qs/ mobile phone spy software monitor text messages [url=http://spymobile-eww2993.eklablog.com/lucky-link-spying-text-messages-free-download-cell-phone-spying-applic-a79395153] spy kids 4 movie wiki[/url] easy cell phone spy reviews spy mobile phone software india himym season 8 episode 2 cucirca
mamoleptino321 http://flavors.me/spymobile_omchaurapas1986 http://archive.org/details/atmitaha http://archive.org/details/trogenerglim
spyware allows you listen cell phone calls http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440654 message monitoring [url=http://www.world66.com/member/spymobile_3iekr3ll/] best spy camera android app[/url] himym season 7 episode 16 software to monitor kids text messages cute text messages i miss you
http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440983 http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440927 http://flavors.me/mobilespy_tatextdoco1972
[url=http://www.erzurumtso.tobb.org.tr/de/?p=192&cpage=1#comment-436]back trace phone number australia[/url]
http://mouseventures.net/adam-suzies-blt-trip-intro/#comment-2269 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=844167384329493850&postID=5389935143715751968&page=1&token=1362884526678 http://www.juesatta.com/a-surprise-guest-jj-to-melaka/#comment-35648 http://jwfinancialcoaching.wordpress.com/2011/09/05/quitter-by-jon-acuff-review/?contact-form-id=3387&contact-form-sent=8130&_wpnonce=d1c4712a74 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=11711875&postID=2102226156459274273&page=1&token=1362989143473&isPopup=true
mobile tool gratis http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440755 monitor my kids text messages iphone [url=http://www.world66.com/member/spymobile_ga83pvmt/] phone spyware[/url] reverse cell phone trace free free phone tracker for android free mobile tapping software