Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Friday, August 14, 2009

Emcee Yang Tak Jadi

Kali ini di luar kebiasaan saya menulis, enty hari ini disertakan beberapa keping gambar.salu jarang ada gambaq kan! Tapi utk sehari saja .heheee..
*****************************************************************************
Seperti yang pernah saya cerita dalam entri yang ini,saya jadi back-up emcee yet still have to do some other work in meeting room. Memandangkan hanya ada 3 employee dalam bilik VVIP ( besides our Head of Dept and VVIP – all the pengarah2 T*B,K*st*m, &migr$sen, PB*, B*mba,.M&TI, MID*A, US*, Police –to name a few) makanya saya la kena dok layan tetamu. Antara kerja2 tambahan yang saya lakukan di dalam bilik ( memandangkan back-up emcee tak function) itu adalah serve refreshment, tolong tuang air utk gabenor , angkat dulang hadiah utk disampaikan kepada gabenor dan yang akhir sekali, tolong bagi pen utk Tun sign .



Hehehe…tapi rasanya itu tidaklah seglamour daripada jadi dayang2 yang dok sambut VVIP, usher diorang ke dewan bankuet. Seramai 25 orang ‘dayang2’ ni semuanya berpakaian cantik, mekap lawa…hari ini adalah hari bebas dari larangan bermekap di ofis saya. Saya yang tidak ada alat solek yg lengkap mendapat ihsan kwn2 yang pandai bersolek dan depa tolong contengkan muka saya



Dah habis presentation kat bilik meeting, tetamu pusing2 tempat kami, then kami lunch bersama2.. ( macam la lunch semeja ). Kami menikmati hidangan tengaharidiirngin selingan dari live band “Rocky Din”… saya dok kat meja belakang2..bagus sbb buleh makan sepuas2nya..tanpa ada segan silu atau control di depan Dato’2 ni..yg highest level kat meja saya pun HOD, so tak kisah la..dia pun sporting. Lunch kami adalah nasi bryani kambing dgn lauk-pauk mcm udang sambal, rending ayam,kari ayam, kerabu timun dah kuah kacang…buah2an, kuih muih , itu je la acara utk hari tu. Kita layan ja la gambar..
*jelitawan*
inilah kantin kami yang bertukar jadi bankuet hall. cantik tak ?


*Rocky Din and the band*

*tenaga kerja yang bertungkus lumuih*



*wajah suka selepas acara*

* the real emcee (baju kuning)*

*poyo la ..kui.kui...kui*

Maaf, gambar telah dialih keluar

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 sharing:

suealeen said...

comel la ummi SI ni... tenang tengok wajah tu...

el said...

byk nye gmbooo hehehehe
x jd jd emcee hehehe
lega eh

nasz said...

emcee, idung mancung...

Farah said...

hehe..susah nak tgk dayah tempek gamba dlm blog..cantik jubah :D

NaDiaH SiDeK said...

hehe...tak jd emcee jd dayang pulak ek

p/s: kena belajar menggayakn tudung mcm dayah la. ngee~

Dayah said...

kaksue..
comei ke..? tengok betui2..comot kot..

el..
kali ini dgn rela hati dan tiada segan silu aku menempek gambaq utk tatapan hang..ehekss..


Nas,
emcee tu mmg pure anak mami penang..sbb tu la hidung dia terletak elok

Dayah said...

Farah...itu le pasal..sekali sekali nak tempek gambar ni pun...

Nadiah..
itu le... mcm2 keje dayang pulak dayah kena buat...ada gambaq tapi segan pulak nak tempek kat sini... baru perasan , takde gambaq TYT pun noo kat sini...

tudung..?? walaupun bersaiz 60" tapi kena jugak la pandai mengayakannya kan !! baru la segar penampilan....walaupun berjubah, ada masa teringin jugak jubah yg vogue kan !.hehehe depa dok soh dayah pakai kebaya on that day..tapi dayah habaq kat depa..tadak kebaya...jubah byk la...

mummy teha said...

COMEYNYE K.DAYAHHHH....1ST TIME TGK NI...HEHHEHE

mirah said...

hah baru lah blh tgk dayah. Harap kalau jumpa, boleh kenal lah kan.. :)

Dayah said...

Teha al-unt
kecantikkanku masih tak dpat melawan ke'beautiful'an mu dan ke'gergous' anmu..kau jauh lebih canteekkkk !!heheh..

Mirah..
ha..baru dpt tengok naa...insyaAllah, register dlm otak, terserempak nanti kat mana2, leh bertegur sapa..