Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Wednesday, May 6, 2009

Beautiful Girls Award from UmmiSalsabeel




Syarat2 menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
Sudah semestinya…

2. Copy badge sebagai award and
Dah

3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
7 sebab yer..mari kita fikirkan…UmmiSalsabeel dah listkan dari sudut agama, saya rasa nak listkan dari sudut duniawi

1) Ladies first…kita akan didahulukan

2) Tak kasi kite buat keja berat2… tambahan lagi ketika peknen

3) Leh pakai baju/fesyen macam2..kalau lelaki, balik2 seluar, t-shirt kemeja..corak pun stereotype je..

4) Kita leh tocang rambut pakai sepit/cekak bermacam2 gaya..lelaki mana leh? Buleh la kalau yang geng rambut panjang tu tapi depa tak gamak kot pakai cekak reben kaler pink

5) Kasut..utk perempuan bermacam2 pilihan..tapi lelaki, ada 6 inch heel ? hehehhe

6) Lelaki lunch break lama ari Jumaat utk solat, tapi perempuan pun lama jugak break walau tak solat.. dan p shopping (utk gomen la, macam saya takde)

7) Tak kira lelaki ke perempuan ke tend to say ‘mak ooi”, “aduh mak” “opocot mak kau’. Ada tak sebut “aduh ayah” bila terjatuh ke sakit ke..? heheh



Pikir2kan… and silalah menambah apa yang patut

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 sharing:

Ummi Salsabila said...

hehe.7sebab dr sudut duniawi gitu.i like ur answer...sume btol! hihi.

Dayah said...

tu la..memula terpikir, msti jwpn sama dgn UmmiSalsabeel, then try to anwer differently..terhasil la jawapan2 itu...hihih