Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Thursday, May 14, 2009

Duhai sahabat2 m.com

Entry kali ini ditujukan khas buat sahabat2 ku di m.com. Chewahhh (emosi syahdu )

Sebenarnya, saya bukanlah seorang yang aktif join forum/ group di internet. Saya memang buta IT. Internet bagi saya dulu adalah selain mencari bahan pembelajaran semasa belajar, email …itu saja …

Bila mula bekerja saya semakin terdedah kepada internet ini..maklumat di hujung jari anda.. dan bila masing2 tamat belajar mula la kita nak buat ghatering.memandangkan masing-masing berada di ceruk mana tah…utk bersua muka amatlah payah.maka internet menjadi penghubung.

Kemudian kenal dengan frienster/e-circle. Boleh dikatakn 80% daripada kenalan di frienster/e-circle saya adalah kawan yang memang saya kenal dan pernah bersua muka.

Apabila saya mule mengandungkan Shukrina, saya mula melayari internet untuk mendapatkan maklumat ketika mengandung. Dan situ la saya berjumpa m.com. Forum pertama yang saya join.

100% rakan2 di m.com adalah yang tidak pernah saya kenali apatah lagi bersua. Saya mula berinteraksi dan kami berkongsi macam2 perkara dan forum m.com mmg happening. Hangpa smua stuju tak ?

Masa tu saya kenai Nas, Chah Ummimdhaziq ,Sausan, Elly,Kak Ai, Ila Izz,KakSue savero,zuradenso,Iyan,Bed,Imah,ayang05,Elyies,Mummy Adam Rifqi,Teha, Ieda85, Ayuzack,Aeiza79,Melaty,Her,kakKirr, Nouwn,Cengkerik , Amyliya,Eda Maknya Aina Dalili ( ape tah nick dia masatu ) Byk lagi la..

Saya pulak menggunakan nick WiJDaN. Ada yg panggil Wij..mcm2 gaya.so, bila berinteraksi dgn depa, saya membiasakan diri sbg wijdan..sbb tu la kalau ada pengunjung blog Imtiyaz ni tengok sat orang panggil saya Dayah sat orang panggil saya Wijdan.dua2 saya “menyut” (sahut)

Mereka ini antara orang2 terawal di m.com. Sehari tak online, resah rasanya..rasa macam dah kenai rapat.masa tu semua pakat ada fotopages,musim le katakan..saya je takde..( Ell, kan aku habaq aku ni mcm pohon semalu ).

Mereka inilah yang mengajar saya erti gile berforum sampai satu masa m.com telah diblok di ofis saya…masa tu saya dah jarang nak online…Cuma sesekali ber sms dgn Bed,Chah.

Dan depa ni pulak rajin bergathering.Jeles sbb cek dok Penang. Yg Penang gath pulak asyik tak dan p.(sampai la ni tak jumpa El..tapi aku salu Nampak OD. heheh . Herda dan la jumpa sbb 2x order cupcake)

Skrg ni bila demam blog bermula, ramai la otai2 m.com buat blog.pastu tetiba saya pun buat blog…. Dan saya kembali berinteraksi dgn depa di blogspot sbb ramai depa ni dah tak aktif di m.com. (dok bz hias blog le katakan ). Dan kembali melihat keletah anak2 buah yang lama tak ku dengar kabar…( Inshe,FarahNoufZafira,IzzHayder,Danish Afnan,Danish Zikry&Arwen, Aiman&Airel, Hana dll-byk sgt nama nak disebut )

Buat sahabat2 ku ini…thanks for the friendship…wijdan suka sgt kawan dgn hangpa smua.. ( klu buleh drop le komen so wijdan leh save link blog hangpa –bagi sesiapa yg belum di'link'kan )

Tapi dok tercari2 kot Sausan ade blog? Bed tu bz giler skrg . Chah sibok mengajar..
Ape kabar la Syasya,Busyra and MdHaziq ?

p/s : saya pun buleh tulih BM cumanya tatabahasa&ejaan kot tak betui skit..

*********************************************************************************

We may not share the same dream nursing wear design but If you like my idea for My Dream Nursing Wear, do vote me now in the right hand side of this blog.
And vote in MSK after 1 June. There are 9 more hot contestants .

You sincere voting is higly appreciated.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

20 sharing:

ppb_ppkp said...

dayah...imah suker kawan ngan dayah.suker sgt ngan nama shukrina. sedap dipanggil
dayah.,wpon kiter xpenha bersua muka,,mungkin 1 hari nanti leh jumpa

Dayah said...

Imah...
mmg best zmn kita aktif m.com dulu kan..sampai opis dayah ni blok la..punya berforum..kantoii !!

satu hari insyaAllah, kita akan bersua...kalau turun penang roger2 la..

fazilzura said...

WIJDAN aka DAYAH..

aduyai.. nape plak kuar aya2 sentimental ni ..bikin daku syahdu ler .. huhuhu
suko nama ku ado .. tp nama Akil xdak plak ..x kisah ler. janji ingt..

apa2 pun yg penting kerjasama... eh IKHLAS.. tui dokkkkk..

"persahabatan yg berlandas kan keikhlasan akan kekal abadi ke akhir hayat"...

*meh arr dtg KL..leh geth2

Dayah said...

hahah..ko dah tangkap leleh ke zura..sori la lupa lak nama dak Akil Khairy tuh..byk sgt anak sedara ..heheh

nak turun KL ? yg penang ni pun aku tak jumpa lagi...tungguuuu..

nasz said...

wijdan, terharu bila kenangkan detik mula2 kita kenal kat m.com.. rindu pulak masa2 mcm tu...

timakasih wijdan, ingat gak kat nas, ade terselit namaku n anakku itu di list nama kwn2 tu...

saveme_zero said...

ko ada link aku kan..kan kan..

AieZa said...

hehe.. wijdan.. buleh pung tulih melayu.. ade org tegur eh ko asyik speaking dlm blog? hehehe.. aku pung wonder gak btui ke wijdan yg aku kenai ke org lain.. sbb rasa masa dlm forum dulu xdela speaking berjelaa.. tp btui la kut pasai anak wijdan sorg ni je nama shukrina.. xpernaha aku dgr anak org lain ada nama shukrina..

aku pun jarang2 dh masuk m.com pasal early dis yr dh kena blok kt opis.. ape la opis aku ni.. tu pun nk blok.. tp xpela.. skang org baru je dlm tu.. citer pun yg sama je.. otai2 dh jarang duk situ.. tp kt situ la kan perkenalan kita sume..

ada blog pun syok gak.. cerita tak terhad.. leh upload gamba.. dkt forum pun bole tp terhad la skit..

anyway semoga persahabatan kita kekal selamanya walaupun kt tenet je.. :-)

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

syahdu la ula baca entry ko pepagi ni..huhuhuhu...

alamak anak dah nanges...jap ag aku sambung balik tulis..;p

ayuZack said...

wijdan,
so sweet entry kali nie...
thx ingat kat ayu n farah(hehe.. full name tu)

btw, ayu dah vote tuk wijdan.. all the best to u dear..

pasal sausan, ayu x penah lak jumpe blog dia.. sekali sekali ade gak sms... cuba tanya nas.. mesti nas tau banyak..

bed ngan dila,
biasa sms jek, masing2 bz kije.. bed skang asik o/station jek, dila memangku 48.. jadi big boss lani...

chah.. senyap terus lepas jadi cikgu.. ntah2 haziq nak dpt adek x??? hehehehe..

bila igt pasal m.com.. sgt teruja kan.. besh sgt2.. smpi semangat dt kije tu sbb nak online ngan geng2 m.com.. caya la... mmg best...

Semoga persahabatan kite kekal selamanya yer..

p/s: ayu nk panggey wijdan ke dayah?? ekekekekeee....

kakyong said...

Salam Dayah,,

terkezut jap bila dayah buat entri kot BM... heheh...

AieZa said...

ayu.. dila memangku 48??? cayaalahhh.. kim salamm kt dia.. muda2 dh jadi boss tuu.. cepat tull dia naik.. klu dia still berforum.. aku respekk ahh.. ada masa lg tuu..

Dayah said...

Nas..
tu la..teringat awai2 kenai dulu.mula2 dulu masa Kak Nas..huahuahua..tapi skg Ns je..mmg kakak pun beza setahun..

kak sue
yup, dah link..jgn riso

Dayah said...

Aieza
aku ni kan orang melayu, mesti la bulih tulih melayu..A lagi tau masa SPm tu..heheh..

tapi bila tulih blog dlm omputih ni, bukan apa..korang jgn ingat aku lain lak..sesaje nak improvekan english..tapi BI pun tunggang langgang..lantakla...janji hangpa smua paham.kita mix n match la..aci kan..aku tulih pun salu kena refer dictionary...

Dayah said...

Kak Kirrr..
1st time rasanya kak kir amsuk sini kan..ala..mentang2 ada ank kecik...terbantut nak komen..sat lagi mai sambung

wijdan link kan blog kak kirr ye...

Ayu
mesti ku ingat nama anak mu yg unik tu..NOuf...

si Chah tak buleh peknen selagi tak abis kursus dlm cuti tu.. amboi Dilla bukan main la ni..patut senyap ja...Dila tu PTD ka..?? kem slm la kat dia..

Dayah said...

salam Kak YOng
jangan terkejut..ni dedikasi khas buat m.com member dan utk org lain jugak la..lebih skit rasa tautan ukhwah tu bila tulih BM ni kan..hihihi

Dayah said...

eh lupa lak
ayu nak panggil kite apa..apa2 je la...

tapi wijdan suka jugak korang panggil wijdan..hehehe..

panggil dayah rasa mcm bukan kwn2 m.com ku...

ikut suka la..

el said...

amboi3..aku ko xnk jpe...laki aku hari3 dok usha eh...mklumlah satu tmpt keje..berdekah3...

tu la pasal...bila nak jpa ni...haa meh set time..kita jpa dak2 belah utara...aku rs dah ramai sgt ni..cun sgt lah tu...hahahaha

nota bijik: AKU SUKE LAH KO TAIP BM...BARU AKU FHM..berdekah3...aku pun suke kwn ngan ko gak..eh kita kan lama dah knl sjk dlm m.com smpi m.com kena block bagai..hahahaha

Dayah said...

El, aku tak ushar pun laki hang..nak mampus dgn bini dia..dun worry..heheh

hang la organize gath utagha ni. I follow je...

♥ Eda ♥ said...

oooo aku duk pikir sape la nih..upenyer wijdan ke...adekah ko ingat aku lagi..aku pakai hondajazz dlm m.com..sejak kenal dak2 m.com lebih rapat kat ym n realiti so aku dah tak terjah lagi forum m.com tu..tapi senior2 sume aku ingat la..yg baru2 ni harammmm aku tak kenal..ekekek...jom la kita bertukar2 link keh..

Dayah said...

ha..baru teringat balik nick ko Eda,...HOnda jAzz..okeh kita tukar link.bila nak balik sini