Welcome to Imtiyaz Blog. The place for sharing ideas and experience, expressing feeling and thought and building a relationship . Hope you enjoy it !
RSS

Sunday, June 21, 2009

Renovate

I am in the midst of 'renovating' my page ( bunyi macam nak renovate rumah ja..saja tukaq angin tukaq template) but somehow, I am lost . Since I'm not so IT literate, whatever that I can do manually e.g ad in bloglist again,profile,ticker, logo and etc I will try to update later. The problem here is I lost my 'follower'. how came? Can I trace it anywhere ? or I dare not putting follower again as whoever that already ' followed' might be angry.

And when i enter the page, I can't see icon for me to sign in/ new post. What I did right now is to go to google..sign in from there and look my for my account, click on blogger

Or should I just remain with cutestblog background as this newly added is not from cutestblog as per my previous blog design

My recent update also doesn't appear in my blogger friend's bloglist . * I wonder how, I wonder why?*

Expert out there, please help me !

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 sharing:

Dayah said...

First to comment..tetiba follower dah muncul..taku mak..ingat ka dah p mana2 tah tadi.. skrg tgh gigih update blogroll list..shoutbox pun tak add lagi...

nasz said...

aduh wijdan, i'm not expert about IT. if i am, sure i can help u. But since your follower not going anywhere, just menyorok for a little while, it's ok la kan? nice page anyway. kira ok la tu...

suealeen said...

i like something clean like this...

Ummi Salsabila said...

cantikla gini..

strawberi @ mamadira said...

cantik template ni...putih suci...

tu ada folower..da ok kan?

Lady Qay said...

kn tnya salwa how nak kklkan widget tu...dia tau...hehehe

antara sb mls nak tkr skin is sb taktahu nak kekalkan widgetnya..so mls nak update manually..huhu

precious innocent said...

utk upkan 'sign in' tu, u kene tgk kat area coding html tu.. kalau u berani kacau area html tu, u kene delete coding nie..

/*-- (Hiding the navbar) --*/
#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none
}

yg recent post appear just fine kat my list...

kalau u x sure, u buzz i kalau nampak i online k...

-mama emma-

Farah said...

cantik template ni..tp i suka lagi cat umah lama u :D

Hanz said...

Nampak very clean...but think I agree with Farah, prefer the previous one...

Bed said...

mati2 aku ingatkan rumah yg renovate wijd....ok je aku tgk compare to my blog.......heeeee...tapi jgn tny aku la...chek surrender le bab IT nih

Dayah said...

Nas..thks for dropping by here..tk dapt
tolong byk tp drop komen tu kira tolong la jugak .heheh

kaksue
saja tukaq angin,rasa nak cari yg suci murni..ahaks..tapi saya peminat cokelat sbb tu rumah dulu kaler tu.. tapi rasa semak perut sbb bila tulisan ku kaler caca marba smapi takleh nak baca..heheh

Dayah said...

US.. terima kasih, jenoh jugak memilih..byk sgt

MAmadira..follower dah kembali.tkasih

Dayah said...

Qay..dayah ada prob skit dgn tempalet dulu, tapi frankly dayah suka yg lama..cuma ada la sebab2 tertentu sbb kaler cekelat kan..membuatkan tak jelas dan tak variety

mamaemma, tak paham..takpe..nanti nampak mamaemma, saya buzz tny. thx

Dayah said...

Hanz and Farah
saya mmg suka templete dulu lagi, sbb saya suka cokelat dan design dia sejibik mcm blueberry minkee CD anak saya..tapi apakan daya, ada sebab la ni tukar cat rumah ...

Bed, kalau takde angin, aku pun tarak duit nak ' renovate' umah..hehehe sbb free kan renovate je la...